Auriculo

Dit is is een Westerse manier van ooracupunctuur en bestaat uit het plaatsen van naaldjes op het oor. Auriculo therapie is met name succesvol bij pijnbestrijding (hoofdpijn), allergie, klachten van rug, nek en schouder en als ondersteuning bij het afvallen en bij het stoppen met roken.

De behandeling:
De oorschelp wordt onderzocht met een puntzoekertje dat gaat piepen bij “actieve punten” op het oor. Is er zo´n actief punt gevonden en staat dit punt in relatie met de klacht waarvoor u komt, dan wordt daar een zogenaamd verblijfsnaaldje geplaatst.

Dit is een klein naaldje dat als het ware in uw oor geschoten wordt.
Er komt een klein plakkertje overheen en vervolgens blijft dit naaldje een aantal dagen zitten, zodat het punt een lange werking heeft. U kunt dus gewoon douchen en zwemmen. Het naaldje blijft net zolang zitten totdat het lichaam er klaar mee is en dan wordt het vanzelf afgestoten. Bij de één is dat na 3 dagen en bij de ander is dat na 3 weken. Daar is geen invloed op uit te oefenen, dit regelt het lichaam zelf.
Deze therapie is uitermate effectief gebleken bij de ondersteuning van “gewichtsbeheersing”, gewichtsafname maar ook gewichtstoename. Dit gecombineerd met doelgerichte, individuele voedingsadviezen gebaseerd op de persoonlijke iriscopie, maakt dat wij bijzonder goede resultaten boeken.

Maak een afspraak