Acupunctuur

De legende vertelt dat acupunctuur is uitgevonden op een slagveld, waar een soldaat getroffen werd door een pijl. Hij genas van een ziekte waaraan hij jaren geleden had. De Chinezen gebruikten dit gegeven en ontwikkelden een geneeskunst, waarbij door behandelen van bepaalde punten op de huid via de meridianen het energetisch evenwicht van de mens wordt beïnvloed.

Acupunctuur behoort evenals kruidentherapie, Tui Na, moxa en cupping tot de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) die al duizenden jaren met succes wordt toepast. De Chinezen hebben al lang geleden ontdekt dat de energie die door het menselijk lichaam stroomt (Qi), een ingewikkeld stelsel van kanalen volgt en dat in 24 uur een complete circulatie van die energie plaats vindt. Dezelfde energie die in de natuur zorgt voor de groei van bomen en planten, seizoenswisselingen etc. De therapeut kijkt naar de mens zoals hij ook naar de natuur kijkt, namelijk als een dynamisch en energetisch geheel. Deze dynamische veranderingen zijn onderverdeeld in Yin en Yang. Dit staat voor twee tegengestelde krachten die elkaar in evenwicht proberen te houden. Voorbeelden hiervan zijn: dag en nacht, warmte en koude, jong en oud, man en vrouw, woede en liefde. Alles om ons heen, de dingen, onze gedachten en onze gevoelens zijn het resultaat van de wisselwerking van Yin en Yang. Het is zowel materieel als immaterieel. Bij een verstoorde energiebalans kan de harmonie worden hersteld door met flinterdunne naalden bepaalde acupunctuurpunten aan te prikken. Deze naalden zijn per stuk steriel verpakt, en voor éénmalig gebruik bestemd. Er zijn héél veel acupunctuurpunten. Elk van deze punten heeft een specifieke functie en werking en staat in contact met één van de organen. En werkelijk waar …… ! acupunctuur is vrijwel pijnloos.

Acupunctuur is als therapie voor bijna elke ziekte toepasbaar. De prognose voor herstel is afhankelijk van de ernst van de klacht en de soort aandoening.

Esotherische acupunctuur

Dit  is een vorm van Acupunctuur die gebruik maakt van de kennis van de oude Traditionele tradities zoals Ayurveda, Raja Yoga, Qigong, Meditatie en Acupunctuur. Bewustzijn is de kern in Esoterische Acupunctuur. Het is een vorm van Acupunctuur die bedoeld is ondersteuning te geven in spirituele en energetische groei naast genezing.
Esoterische Acupunctuur helpt een stabiele balans te verkrijgen van lichaam, ziel en geest, die ook in harmonie is met de omgeving. Dit kan leiden tot verdere ontwikkeling, omdat door die harmonie onbekende vermogens naar boven komen. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van acupunctuur, waarbij de naalden in diverse patronen, symmetrisch rond chakra’s neergezet worden. Er is een veelvoud van werkingen in alle velden van onze energie lichamen. De patronen zijn geometrisch in de vorm van vooral driehoeken zoals de heilige symbolen die door de mensheid in eeuwen zijn ontwikkeld. Ook lijken de patronen soms op mandala’s, of de Kabbalah. De gebruikte punten zijn gebaseerd op de principes van de Acupunctuur, de Kabbalah, het Cakra systeem, en de traditionele spirituele kennis van Raja Yoga en Ayurveda.
De behandeling duurt gemiddeld 75 minuten en wordt begeleid door een meditatie. Visualisaties rond de naaldpatronen kunnen deel uit maken van die meditatie. (Eén van de belangrijkste wetten in de Esoterische Geneeskunde is: energie volgt de gedachte. Visualisatie is een eerste stap om energie te richten.
Wat van ongekend belang is, is het volgende:  DE ENERGIE BLIJKT  “INFORMATIE” te zijn. Dus wanneer al de cakra’s de juiste informatie weer kunnen doorgeven aan organen en klieren dan begint daar de genezing. Gevolgen van Esoterische Acupunctuur zijn ook een betere verbinding met het Veld, waardoor de informatie uit dat Veld continue tot ons blijft komen. Esoterische Acupunctuur heeft effect op het gezond maken van ons Energielichaam.

Verschil met klassieke acupunctuur

Bij klassieke acupunctuur worden naalden meestal gestimuleerd. De acupuncturist beweegt/draait de naald tot de client iets voelt. In de Esoterische Acupunctuur wordt een naald geplaatst zonder stimulatie! De intentie (gedachten, bedoeling) van de behandelaar is bij de Esotersche Acupunctuur meer dan bij de klassieke acupunctuur van groot belang. (Energetisch geef je eventuele negatieve energieën via de naald door, dit wordt in de Esoterische Acupunctuur voorkomen.) Het hart (de hart cakra) neemt centrale plaats in bij de behandeling in de Esoterische Acupunctuur. Binnen de Esoterische Acupunctuur worden naalden ook in een bepaalde volgorde geplaatst. De betekenis van een acupunctuur punt is in de Esoterische Acupunctuur ook nog eens een “poort” in verbinding met “het Veld”.  Meerdere punten samen, als “patroon” geplaatst vormen een “sleutel” in die verbinding met het Veld.

Maak een afspraak