Het Team

Debbie Bergmann

Ik ben Debbie Bergmann (hoofdbehandelaar) en woon in Sprang-Capelle. Heb een tijdje in China gewerkt waar ik mijn studie HBO verpleegkunde gecombineerd heb met de opleiding acupunctuur met het scriptiethema: Oosterse en westerse geneeskunde. In China heb ik de kneepjes van het vak geleerd qua acupunctuur, gelaatskunde en de Guasha (schraap)techniek. ondertussen houd ik me al zo’n 25 jaar bezig met mensen helpen en gezondheid, ben begonnen als ziekenverzorgende, opgeklommen naar verpleegkundige hoogste nivo en door middel van allerlei cursussen steeds meer de alternatieve kant op gegaan. Ergens halverwege gefascineerd geraakt door de Chinese geneeskunde en dit nooit meer los kunnen laten. De iriscopie beoefen ik het langst van alles en heb ondertussen duizenden ogen gezien en kan zodoende mijn hele diagnose hieraan ophangen.

Pascale Arens

Ik ben Pascale Arens en de masseuse binnen de praktijk.


Gespecialiseerd in Triggerpointmassage en guasha therapie (chinese schraapmethode). Inmiddels alweer een aantal jaren werkzaam in de praktijk met veel plezier. Aan de hand van de tong- en polsdiagnose en de meridiaanleer kan ik de klachten benaderen vanuit een chinese diagnose maar aan de hand van mijn kennis over de anatomie van de spieren en locaties van triggerpoints is het eveneens mogelijk de klachten te benaderen vanuit een westerse diagnose.

Het combineren geeft uiteindelijk de beste resultaten is mijn ervaring. U kunt bij mij ook terecht voor Voetreflexmassages, ontspannende massages en sportmassages.